Zralý a sladký červený meloun patří k létu tak jako slunce a voda.
Sorbet z červeného melounu – vyzkoušíte?
Pokud ho milujete vy či vaše rodina, pak zřejmě zkoušíte různé recepty, ve kterých hraje první housle právě lahodný meloun. Vyzkoušejte z něj připravit svěží letní sorbet, který ocení v horku nejen děti.
Na 5 porcí potřebujeme:
500 gramů červeného melounu
100 gramů jahod
1/2 citronu nebo 1 limetka (šťáva)
2 PL agavového sirupu nebo medu (volitelné)
Čas přípravy:
25 minut (plus 4 hodiny v mrazničce)
Melounová margarita, meloun, koktejl, koktejl, míchaný drink
ČTĚTE VÍCE
Melounová margarita, kterou během léta popíjí Reese Witherspoon! Tady je recept
Jak na to?
Vyjměte dužinu melounu a odstraňte semínka.
Nakrájejte na malé kousky.
Jahody omyjeme, zbavíme zelených stopek a překrojíme na poloviny.
Vše rozmixujeme na hladké pyré spolu s citrónovou nebo limetkovou šťávou, případně agávovým sirupem.
Nalijeme do mrazící nádobky a necháme 3–4 hodiny v mrazničce.
Jednou za 30 minut dobře promícháme.
Potom podáváme.