K odbornému lékaři opět potřebujete výměnný lístek

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VšZP) vzhledem k aktuální pandemické situaci přehodnotila veřejný příslib a od 1. června se vrací k potřebě směnných lístků.

Pro pojištěnce je nejlepší, pokud svůj zdravotní stav konzultují v první řadě se svým všeobecným lékařem, který umí nejlépe zhodnotit zda je vyšetření u specialisty opravdu nutné.

Vzhledem k mimořádné pandemické situaci bylo v rámci veřejného příslibu přijato rozhodnutí, že od 25.11.2021 pojištěnci na návštěvu specialisty nepotřebují směnný lístek. Omezení návštěv všeobecného lékaře z důvodu potřeby vystavení výměnného lístku ke specialistovi mělo přispět ke zpomalení šíření viru.

Discover

Sponsor

Latest

Když dovršíte 35. rok života, začíná stárnutí: Jaký je váš skutečný věk ve srovnání s tím biologickým?

Na otázku, kolik máte let, pravděpodobně odpovíte na základě počtu let, které uplynuly od vašeho narození. To by byl váš chronologický věk.

Jablka pozitivně ovlivňují imunitu. Jíme je však málo

Ovoce s tradicíVěděli jste, že jablka tvoří 70% celkové úrody slovenského ovoce? Zapsaných máme až 150 různých odrůd! Mezi ty nejoblíbenější patří...

Nejkrásnější trendy na Vánoce 2020: Jaké ozdoby na stromeček a dekorace jsou IN a co je OUT?

Vánoce představují pro mnohé z nás ty nejkrásnější svátky v roce. Tento rok vzhledem k náročnou situaci ve světě ve spojitosti s...

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou?

Kotvičník je tradiční i moderní bylinka

V mnoha kulturách se kotvičník používá při různých zdravotních potížích. V tradiční čínské medicíně se kotvičník využívá jako diuretikum na podporu funkce...